BHV of EHBO

Vaak krijgen we de opmerking van iemand met een BHV certificaat dat hij zegt dat hij EHBO-er is. Hoewel hij zeker een EHBO deel in de BHV opleiding heeft gehad is er toch geen sprake van een status als EHBO-er. Waar dit verschil zit leggen we u graag uit.

 

Een BHV opleiding bestaat uit 3 onderdelen. Brand, Ontruiming en EHBO. Deze opleiding duurt meestal 2 dagen maar er zijn zelfs opleiders die menen dat een BHV opleiding in 1 dag kan. In deze 2 dagen moet de lesstof verdeeld worden. het resultaat is dat er vaak hooguit 6 a 7 uur aan EHBO besteed kan worden. Ter vergelijking een volwaardige EHBO opleiding volgens het Oranje Kruis beslaat al snel 30 uur en zelfs dan spreken we over een basis opleiding EHBO die jaarlijks 12 uur herhaling vergt om de stof te herhalen en uit te diepen. U snapt natuurlijk dat een BHV opleiding dan ook niet vergeleken kan worden met een EHBO opleiding. Tijdens het EHBO deel van een BHV opleiding zal de nadruk liggen op leven reddend handelen zoals de Reanimatie inclusief gebruik van de AED, letsels en bedreigingen in de vitale functies zoals shock, ernstige bloedingen etc en aangevuld met verbandleer en overige handelingen. Wij van MDo Safety bieden zowel een EHBO als een BHV opleiding aan. Ook kunt u kiezen om een EHBO opleiding aangevuld met Brand en Ontruiming te volgen. U krijgt dan een volwaardige EHBO opleiding en een BHV opleiding in een. 

Laatste Nieuws

Eerste THV trainingen zijn gepland

Na een periode van voorbereiding hebben we de eerste Thuishulpverlener trainingen gepland staan in Emmen. De THV training is de BHV training maar dan voor thuis. Kijk op https://mdosafety.nl/opleidingen/thv voor meer informatie.

Officiële certificering Brand en ontruiming

Afgelopen week heeft Manuel de instructeursopleiding BFR3: Brand en plaatselijk Incidentmanagement van de Cibot met succes afgerond. Dit betekend dat wij op korte termijn zelfstandig gecertificeerde brand, ontruiming en communicatie trainingen kunnen gaan verzorgen volgens de Cibot certificeringen.

Voor de zomer nog leren reanimeren?

Voor de zomer nog leren reanimeren? Bij voldoende deelname starten wij op korte termijn in Emmen met een reanimatie opleiding. Deze opleiding duurt slechts één dagdeel en kost slechts 45 euro per persoon.  Tijdens deze cursus leert u hoe u een circulatiestilstand kunt herkennen en hoe u dan moet handelen. Ook verslikking en stabiele zijligging komen aan de orde en als bonus leert u ook hoe u een kind kunt reanimeren. 

 

Meld u hier aan voor de reanimatie opleiding

Wij zijn NIBHV gecertificeerd

De aanvraag van de NIBHV instructeurscertificering is goedgekeurd. We mogen nu dus ook NIBHV opleidingen verzorgen. Zoekt u een NIBHV opleiding neem dan contact met ons op voor meer informatie.

 

MDo Safety is officieel van start

Vandaag is MDo Safety officieel ingeschreven en daarmee officieel een feit. Wij staan graag voor u klaar op het gebied van veiligheidsopleidingen. Zoekt u een instructeur of een volledige training? Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Stel uw vraag.